
Vacker blomsterprakt. Bläckfisken. Pariserhjulet. Långa köer. Typiskt 60-tal.
Gör ett djupdyk bland gamla diabilder och fiskar upp bilden från Liseberg. Tagen från Spegelhallen.
Kommer osökt in på spunnet socker och läser följande:”Strösocker hälls i en behållare med små hål, i mitten av sockervaddsmaskinen. Genom att blanda karamellfärg i sockret kan vadden färgas, på samma sätt kan olika smaksättare tillsättas. När maskinen slås igång börjar behållaren rotera så att sockret trycks ut mot kanterna, där ett värmeelement värmer sockret tills det börjar smälta och pressas ut genom hålen till en större behållare samtidigt som det svalnar och stelnar till. Då bildar sockret tunna trådar som fastnar i varandra och fångas upp på exempelvis en pappstrut.”
Fast nog fick man en lång pinne man snurrade upp vadden med. Kletigt kunde det bli. Idag kan man alltså få olika smaker på sockret!