JAVANEN

Om väggar kunde tala

Välkommen till min blogg


Välkommen

Välkomna till min blogg med små berättelser och reflektioner över livet – om förr, om nuet och om framtiden på ett personligt sätt som förhoppningsvis tar tag i dig som läsare och fånga intresset för historia – vårt ursprung.

Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger ”En resa på tusen mil börjar med ett enda steg.” Det här är mitt första steg som bloggare.

Bilden här ovan är en installation som är gjord av skärvor. Porslinsskärvor man hittat på botten utanför Göteborgs hamn – rester från en last av kinesiskt porslin som fördes hit av det förlista skeppet Götheborg I. Låt dessa skärvor bli små berättelser – det finaste en människa kan ge till en annan. Det stora är för mig den personliga berättelsen som inte behöver anpassas till ett givet sammanhang, den duger som den är. Du behöver inte fundera över; vad betyder den här berättelsen egentligen? Mina berättelser behöver inte förstås i alla detaljer utan har sitt eget värde.

Jag överlämnar åt dig ett rum att stiga in i, och kanske låta dig beröras, kanske känna igen dig själv.

Det här är fragment ur ett liv, förhoppningsvis sidor i en livsbok som du vill öppna – och aldrig lämna sidor utan att sprätta upp dem!

Välkomna ska ni vara!

Maya Hedberg


5 kommentarer

 1. Profilbild
  Ragnhild Cronholm

  8 januari, 2019 at 10:08

  Ny upptäckt Maya!
  Skall bli spännande att följa dig på dina strövtåg och samtidigt få veta mer om den stad jag delvis levt och arbetat i sedan början av 80-talet!

 2. väntar på nya intressanta sidor från dig.

 3. Du berättar # skriver # vi andra läser, med spänning dina anekdoter från en svunnen och modern tid. Roligt att följa dig Maya..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 JAVANEN

Tema av Anders NorenUpp ↑