Min blogg

Min blogg


Som bloggare har jag en önskan om att det jag skriver ska vara berättelser, mina reflektioner kring saker och ting som har en anknytning till Sveriges historia – med fokus på det som var aktuellt under 1700-talet, Upplysningstiden, och som än idag kan skönjas i vår vardag. Händelser, traditioner, livsöden och varför inte fundera över hur folk i allmänhet levde – livet förr. Kvinnor som män. Barn som vuxna. Rika som fattiga. I slott som i koja. Om goda år och om nödår.

I Göteborg rådde under många år en febril aktivitet kring Ostindiska Kompaniet och i handeln med länder ute i Europa och Asien. Staden var en viktig port ut mot världen – härifrån gick skepp som återvände med varor vi aldrig någonsin skådat; siden, porslin, kryddor, te, lackarbeten, tavlor, tapeter, möbler m m. Krimskrams kanske arkiatern Linné skulle kalla det. Låt oss se vad det månne bliva av mina fynd!

Har du synpunkter eller vill kommentera är du välkommen att göra det i anslutning till respektve inlägg!

Ha en trevlig läsning!


2 thoughts on “Min blogg

  1. Hej, Du skriver om restaurang Godhem i Mölndal. Undrar om det var krögare Arne Larsson du talar om. Han var en gång min jobbkompis på 40-talet. Visst, humör hade han. Du beskriver fint de hela. Mvh Arne Andersson Varberg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.