Good things take time!

Good things take time!


En parrelation kan antingen medföra en kort säsong av glädje eller en årstid av smärta.

Vi vet alla att ingen relation är perfekt och det kan vara svårt att veta var gränsen går. Men om jag far illa i förhållandet, undviker att berätta för andra eller känner mig mer olycklig än lycklig är det en varningssignal. Att leva i en sådan relation är otroligt energikrävande och sårande – och min erfarenhet säger att något är galet om din partner

  • låter dig dras med i en stormande charmoffensiv som är svår att värja sig mot. Att bli uppvaktad i början av en romans är naturligtvis välkommet, men om det blir alltför enträget och krävande är det läge att … fundera.
  • vill veta vem du pratar med, vem du umgås med, vilka vänner du har på Facebook, var du är och vad du gör. Ett omotiverat stort kontrollbehov kring din vardag. Umgänget med din familj och dina vänner bryts och även din partner få en mindre bra kontakt med sin familj och vänner.
  • får plötsliga utbrott och reagerar helt olika på samma situation från gång till gång. Vad som sagts i går gäller inte i dag och alla humörsvängningar gör att du aldrig vet vad som ska hända härnäst.
  • förnekar saker som ni båda vet har hänt, i synnerhet om du blivit kränkt. Påstår att du ljuger och får dig att tvivla på det du hört och sett. ”Det har jag aldrig sagt!”, ”Du säger alltid så!” eller ”Du tror att du är perfekt”!
  • ”glömmer bort” det ni kommit överens om och håller inte sina löften. Du får skulden för problemet.
  • du blir kritiserad och anklagad och ”Du ska sättas på plats”, ”Du är aldrig nöjd”.
  • vill bli beundrad, stolt och upprymd, men vid minsta motstånd eller ifrågasättande tar den låga självkänslan över och för att hålla den överlägsna självbilden intakt vänds taggarna utåt – genom att försvara eller skylla ifrån sig. Inte sällan på ett aggressivt sätt.
  • har inga långa och djupa vänskapsrelationer, vänner är ytliga och utbytbara. Duktig på att utnyttja människor och ser alltid till vad andra kan ge för nytta/fördel.
  • verkar självsäker men är otroligt lättstött och tar allt personligt – har svårt att acceptera ett nej. Den charmiga framtoningen byts snabbt ut mot vredesmod om du trampat på tårna.
  • har svårt att ta motgångar och visar en dramatisk reaktion genom uppbrott, men gör senare försök att komma tillbaka. Erkänner aldrig den minsta lilla brist och kan aldrig se sitt ansvar i olika situationer. Skyller ifrån sig, ger tillbaka med elaka kommentarer, skitsnack, lögner och utfrysning…

Mitt enda råd är: Ge ett absolut ”nej” så kommer din partner att snart gå och hitta ett annat – svagare mål!

Gör ett tydligt avslut och klipp banden.

 

 


Facebook kommentarer

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *