Bishops Arms i Göteborg

Det ”universella broderskapet” sitter kring ett bord – tre unga män håller hög abstraktionsnivå på samtalen som  handlar om spekulation kring fenomen som; ”att vara hög chef inom globalt företag” eller att ”man ska brinna för något, men inte bry sig” … Vad månne det bliva av dessa aspiranter?

Kvinnan i grönt med ett glas vatten och ömsom ett glas vitt och ett glas rött. Vi konkurrerar om kvällstidningarna. Hon håller sin hårt under ena armen och jag ser att hon börjat lösa korsordet i den tidning jag just håller i … Hon slänger ängsligt sin blickar mot vårt håll! Om vi har sett henne? Jodå!

Kvinnan med liten son i 4-årsåldern – som gjord i parian – vit porslinsgosse, han leker med livsfarliga svängdörrar. Jag bara väntar på ett gallskrik. Han får en egen flaska apelsinjuice med ett svart sugrör. Mamman talar engelska och ber om ännu ett glas öl.

Professorn, som jag känner sedan sommarkurser i Svalöv, sitter i därför avsedd hörna och samspråkar med unga kvinnor som ser ut att vara hans adepter… Han har gått i pension för länge sedan!

Mannen i gröna shorts kliver gång på gång in genom entrédörren och går ut genom dörren till uteserveringen – han går i en cirkel och glömmer inte att ta med fyllda glas på sin väg ut igen! Han liknar en barndomsvän, och jag kallar honom därför ”Mats”. Han låtsas inte se på mig, fast hans ögon gör samma rörelse var gång han passerar!

Killen som ibland jobbar i baren sitter idag på andra sidan bardisken, på en hög pall, och beställer en ale. Han nyser och snyter sig intensivt. I 30 graders värme! Lämnar snabbt puben då han druckit upp. Väntar Håkan Hellström på Ullevi?

På frågan om pubens tillgång på olika sorters ale kommer en svartklädd servitris med tre olika flaskor av ale och ställer på vårt bord. Det är bara att välja! Vilken service!