Att inte ta ansvar…

Att inte ta ansvar…


En klassiker…

Läser om en ung kvinnas kloka reflektioner. Det kunde lika gärna varit jag själv som tänkte så. Skrev så. Hoppas på stora förändringar under 2018 – gärna gynnsamma!
Att mina förhoppningar och innersta önskningar kommer att bli förverkligade.

Om man ska ge sig själv ett nyårslöfte inför 2018 ska det vara att aldrig mer lösa en mans känsloliv. Att laga en man i kris!

Han som kommer och går – för att senare komma tillbaka, med en gråtversion! Men han stänger av sina känslor – och kan inte kommunicera. Han hör inte av sig… trots löften… det är bara tyst. Sannolikt är jag inte den första kvinnan som har samma erfarenhet. Av samme man.

Ni vet mannen som tar till flykten. Löser inte sina problem. Tar till vin, alkohol eller annat missbruk, eller går snabbt in i ett nytt förhållande… ett annat slags missbruk. Av kvinnor. Jag får inget svar på mina frågor. Får bara höra att det minsann är jag som har ansvar för det som sker… Han möter inte ens min blick. Säger ibland att ”vi måste vara vänner”.

Troligen kommer han inte att hälsa på mig om vi eventuellt skulle mötas på gatan. Han vågar inte möta eller stanna kvar i känslor av sorg och saknad… måste snabbt springa vidare. Hur går det för honom då i nästa relation? Bär sitt beteende vidare, men vem kan springa från sig själv? Vad är det för obearbetade känslor han bär på och som säkerligen kommer att ligga som en mörk skugga över honom? Lever i förnekelse.

Överflöd, festande kan lindra ångesten. För en kort stund. En bortträngning av känslor och rädsla för sårbarhet och rädsla för det som är äkta, utlöser ett slags frosseri, tomt njutningssökande – ofta av sexuell natur. Förväxlar förälskelse med sann kärlek. Uppenbart ett missbruksbeteende, flykt och överdrift.

En klassiker…


Facebook kommentarer

Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *